Ghidul Sănătății QUIXX®

Bucurați-vă de primăvară – moduri de a vă simți bine în sezonul de înflorire

Alergiile apar atunci cînd sistemul imun identifică substanțe inofensive, precum polenul, ca fiind dăunătoare. În timp ce polenul din trandafiri sau alte plante cu flori de culori aprinse declanșează rareori simptome de alergie, polenul din iarbă, copaci și buruieni este principalul declanșator al alergiilor. Ca reacție, corpul eliberează histamine, care sunt responsabile pentru răspunsul inflamator în căile respiratorii nazale și sinusuri. Știind cum au loc alergiile, puteți reuși să reduceți simptomele.

Fiecare plantă are o perioadă specifică de polenizare. Deși clima și vremea au o influență puternică asupra cantității de polen în aer, sezonul de polenizare rămîne constant:

  • copacii se polenizează primii primăvara.
  • iarba se polenizează începînd cu primăvara tîrzie pînă la mijlocul verii. 
  • buruienile se polenizează la sfîrșitul verii și la începutul toamnei.

Dacă copilul dvs. suferă de alergii în perioada de înflorire, ar trebui să încercați să evitați sarcina suplimentară pentru sistemul său imunitar prin evitarea alimentelor care au un potențial alergic.

Atunci cînd alergiile creează congestie sau infecții sinusale, o cale de ușurare este spălarea nasului și a sinusurilor. Astfel de produse, cum ar fi picăturile nazale QUIXX baby, o soluție izotonică cu apă de mare, elimină particulele deranjante.