Ghidul Sănătății QUIXX®

Remedii domestice împotriva răcelii

Puteți reduce șansele de a prinde o răceală în timpul sezonului de toamnă și iarnă cu cîteva măsuri simple de comportament, cum ar fi spălarea frecventă a mîinilor, mult aer curat și o dietă sănătoasă (consumul de multe fructe și legume), precum și consumul de lichide. Dar dacă s-a întîmplat și ați răcit, există unele remedii domestice care vă pot ajuta să vă recuperați rapid.

Două pînă la trei zile de repaus la pat vă vor face bine. O să stați la cald și vă veți ajutaorganismul să se recupereze.

În timpul răcelii, trebuie să beți multe lichide pentru a compensa pierderea acestora.

Aerul de la calorifere sau aerul condiționat usucă membranele mucoase și există riscul intensificării simptomelor nazale. Prin urmare, nu este important doar să aerisiți în mod regulat, dar și să umidificați aerul din cameră. Un "umidificator" perfect este un prosop umed pe calorifer. De asemenea, puteți pune un vas nu prea adînc cu puțină apă fiartă pe calorifer, astfel încît apa să se poată evapora rapid.

Ceaiurile din plante cu anason, iederă, eucalipt sau fenicul pot, de asemenea, ajuta la hidratarea membranelor mucoase la adulți. Un alt mod este așa-numita baie de aburi: Fierbeți apă cu uleiuri esențiale și ierburi (sau pungi de ceai), cum ar fi mușețelul, salvia și cimbrul, și lăsați-le timp de 5-10 minute. Țineți capul la aproximativ 20 cm deasupra suprafeței apei și acoperiți-vă capul cu un prosop. Acum inspirați vaporii adînc și încet timp de aproximativ 5 pînă la 10 minute. Dacă nu aveți febră, puteți adăuga uleiuri esențiale și ierburi, și să faceți o baie caldă, de asemenea. Aditivii, cum ar fi uleiul de eucalipt, camforul, acele de pin, uleiul de pin sau mentolul, eliberează căile respiratorii și stimulează circulația sîngelui. Faceți baia de aburi timp de 10-20 minute la 35-38 °C.

Pentru copii și în caz de alergii, întrebați medicul dumneavoastră cu privire la soluțiile corespunzătoare.

Atunci cînd răceala creează congestie sau infecții sinusale, o cale de ușurare este clătirea nasului și sinusurilor. Astfel de produse, cum ar fi QUIXX® extra spray nazal, o soluție hipertonică de apă de mare, elimină particulele deranjante și reduceedemul mucoasei.

În mod tradițional, și gargarismele cu mușețel sau salvie pot dizolva mucusul. Fierbeți frunzele de salvie sau florile de mușețel cu apă și lăsați-le să stea (aproximativ 15 minute). Apoi, faceți gargarisme cîteva minute și scuipați afară.

Este un sfat bun pentru răceală? Se spune că unele ingrediente ale supei blochează procesele inflamatorii, care sunt tipice pentru răceli.