Ghidul Sănătății QUIXX®

Sinuzita – cum s-o evităm și cum s-o tratăm

Sinuzita este o inflamație a sinusurilor, cavitățile umplute cu aer de lîngăcăile nazale. Sinuzita apare adesea după o răceală sau inflamație alergică.

Sinuzita este una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate din întreaga lume. Multe persoane suferă de sinuzită, care are un impact major asupra calității vieții lor. Sinuzita poate fi un simptom al răcelii sau alergiei. Deseori, primele simptome, cum ar fi presiunea nazală, congestia nazală sau rinoreea, dispar peste cîteva zile. Apoi se poate dezvolta sinuzita.

Funcția principală a sinusurilor este de a produce mucus. Acest mucus hidratează nasul și îl protejează de poluanți, bacterii și virusuri. Sinusurile din craniul nostru sunt situate în jurul regiunii nasului (sinusul etmoid), în jurul zonei obrajilor (sinusul maxilar), în zona frunții (sinusul frontal) și în profunzimea feței, în spatele nasului (sinusul sfenoidal). În timp ce sinusurile etmoid și maxilar sunt prezente la naștere, sinusurile frontal și sfenoid se dezvoltă în timpul copilăriei și adolescenței.

Există două categorii principale de sinuzită: acută și cronică. Majoritatea cazurilor de sinuzită sunt acute; numai dacă afecțiunea apare frecvent sau durează trei luni sau mai mult, este considerată o sinuzită cronică.

Consultați un medic pentru a stabili diagnosticul.

Simptomele sinuzitei pot include:

  • Durere de cap
  • Durere în maxilare și dinți
  • Durere facială, senzație de presiune
  • Dificultăți de respirație prin nas
  • Mucus vîscos decolorat
  • Pierderea simțului mirosului sau gustului
  • Oboseală

Majoritatea cazurilor de sinuzită se rezolvă de sine stătător. Dar dacă simptomele sinuzitei persistă mai mult de cîteva zile, trebuie să consultați medicul. El va stabili cauza problemei pe baza simptomelor și a unui examen fizic.

Tratamentul adecvat al sinuzitei ar putea fi o combinație de diferite abordări. Farmacistul sau medicul dvs. vă va oferi toate informațiile necesare. Produsele pe bază de apă de mare, precum QUIXX® reprezintă o măsură de susținere.