Ghidul Sănătății QUIXX®

Toamna – sezonul schimbărilor la locul de muncă, școală sau grădiniță

Toamna este sezonul schimbărilor - nu numai pentru frunziș. Mulți copii merg la noi școli sau centre de îngrijire de zi, părinții merg la noi locuri de muncă. Aceste schimbări pot avea efecte asupra sănătății personale.

Toate ființele vii sunt foarte adaptabile mediului lor. De aceea, peștii care trăiesc în apă respiră prin branhii care sunt optimizate pentru a obține oxigen din lichide, în timp ce mamiferele respiră prin plămîni, care folosesc oxigenul din aer. Această dezvoltarea evoluat de-a lungul a milioane de ani. La o scară mult mai mică, fiecare dintre noi se adaptează la mediul său. De exemplu: cînd stăm în soare vara, pielea noastră se face mai întunecată pentru a ne proteja de lumina UV. Pe măsură ce facem mai mult exerciții fizice, mușchii noștri se fac mai puternici pentru a face o treabă mai bună pentru noi. Și cînd suntem expuși la microorganisme potențial periculoase, sistemul nostru imun produce anticorpi și celule foarte specifice, pentru a lupta cu acestea.

Pe de altă parte, schimbările în mediu au efecte asupra sănătății noastre. Mai ales aerul pe care îl respirăm are o mare influență asupra bunăstării noastre. Camerele cu aer condiționat în timpul verii și încălzire în timpul iernii ne amenință sănătatea, deoarece aerul este în mare parte uscat - acesta usucă mucoasa nasului și tractului respirator, și afectează funcția lor.

În ceea ce privește o climă interioară mai bună, o ventilație adecvată sau un umidificator potameliora nivelul de umiditate al aerului. De asemenea, puteți utiliza un spray de curățare și hidratare, cum ar fi QUIXX® aloe, pentru a preveni uscarea mucoasei. De asemenea, acesta este util împotriva poluării aeriene generale de o varietate de cauze.

Alergenii, cum ar fi particulele de polen de iarbă sau acarienii din praful de casă pot provoca accese de rinită alergică. Și doar alergenii la care sunteți sensibil pot fi în concentrații ridicate în orice loc nou pe care dvs.sau copiii dvs. îl frecventați. Ghinion, atîta timp cît nu există nici o modalitate de a evita contactul.

Agenții patogeni, cum ar fi bacteriile sau virusurile, pot provoca boli infecțioase. Și acestea pot fi transmise în diverse moduri. Ca infecție prin picături, transmiterea poate fi prin tuse, strănut sau vorbire, în timp ce o infecție de contact este transmisă prin atingere (direct) sau prin obiecte afectate de agenți patogeni (indirect). Centrele de îngrijire de zi sunt cunoscute ca terenuri de creștere pentru multe tipuri de boli infecțioase. Printre factorii care favorizează răspîndirea lor se numără contactul fizic strîns, multe activități care implică contactul cu lichidele sau excrețiile corporale și lipsa protecției imune, în special la copiii foarte mici. Spălarea mîinilor în mod regulat cu săpun și apă caldă reduce riscul transmiterii prin atingere pentru îngrijitori și copii.