Ghidul Sănătății QUIXX®

Cum să vă protejați bebelușul în timpul sezonului de răceală și gripă

Copilul dvs.trebuie protejat împotriva virusurilor de gripă sau răceală. Toate virusurilede răceală sau gripă sunt transmise prin picături, de exemplu prin strănut, tuse sau contact fizic. Pentru a vă proteja copilul cît mai mult posibil, trebuie să respectați următoarele sfaturi:

Bacteriile și virusurile de pe mîini pot trece ușor pe membranele mucoase prin gură, nas sau ochi. Spălarea regulată a mîinilor cu săpun și apă caldă este ceva obligatoriu, în special înainte de pregătirea alimentelor.

Prin intermediul contactului cu mîinile, virusurile și bacteriile se găsesc adesea pe mînerele ușilor, robinete sau întrerupătoarele de lumină. În sezonul de gripă, aceste suprafețe trebuie curățate în mod regulat cu un dezinfectant.

Țineți întotdeauna un șervețel în fața feței atunci cînd strănutați și tușiți. Aruncați imediat șervețelele folosite în coșul de gunoi și spălați-vă pe mîini după ce v-ați suflat nasul.

În timpul sezonului rece, acasă ar putea fi cel mai sigur loc pentru a vă menține copilul departe de virusuri. Și dacă ieșiți afară, păstrați o distanță sigură de persoanele care strănută și tușesc. Stați departe de mulțimi mari dacă este posibil.

Aerisirea de trei pînă la patru ori pe zi timp de zece minute fiecare face un climat interior mai bun. Umiditatea protejează membranele mucoase orale și nazale de uscare, și le face mai rezistente.

Cel mai bun în primele luni de viață este laptele matern. Acesta conține enzime împotriva bacteriilor dăunătoare (lizozim) și anticorpi care vă pot proteja copilul împotriva bacteriilor și a virusurilor.

Iar dacă s-a întîmplat și bebelușul dvs. a răcit: Îngrijirea zilnică cu picăturile nazale QUIXX® baby ajută în tratamentul rinitei și ameliorează bunăstarea copilului.