Ghidul Sănătății QUIXX®

Un somn mai bun pentru bebelușul dvs.

Copiii nou-născuți dorm cînd sunt obosiți și se trezesc cînd sunt înfometați. Ei nu pot distinge ziua de noapte înainte de a treia lună de viață. Dar dvs.îiputeți fi de ajutor mare copilului în dezvoltarea unor regimuri de somn bune și adecvate vîrstei. Iată cîteva concepte

Puteți spori bunăstarea bebelușului, de exemplu, prin înfășurarea strînsă într-o pătură. În primele luni de viață, bebelușul dvs. nu are nevoie de spațiu pentru a se mișca și contactul apropiat face ca acesta să se simtă în siguranță.

Pentru a extinde fazele de somn nocturne, puteți încerca să vă ajutați copilul să deosebească devreme ziua de noapte. Lăsați copilul să doarmă într-o cameră luminoasă cu zgomot de fundal normal în timpul zilei, și în întuneric și fără multe cuvinte pe timp de noapte. În timpul nopții, trebuie doar să schimbați scutecul atunci cînd este într-adevăr umed.

Începînd cu săptămîna a șasea, puteți încerca să obișnuiți copilul cu o anumită rutină zilnică. Regula "de două ore" spune că trebuie să îți pui copilul la culcare cînd a fost treaz timp de două ore. Începînd cu a șasea lună, bebelușul nu mai are nevoie de mîncare noaptea. Din acest punct de vedere, timpul de somn și de masă ar trebui să fie la intervale regulate de timp.

Pentru bebelușii mai mari, este recomandabil să petreceți ultima oră înainte de culcare întotdeauna în același mod. Bucurați-vă în special de ultimele minute înainte de a vă culca cu copilul, de exemplu, cugiugiuleală sau cîntare.

Dormitorul trebuie să fie bine ventilat și nu prea cald. În cazul în care bebelușul dvs. este expus la aer uscat sau dacă prinde o răceală, picăturile nazale QUIXX® baby pot ajuta copilul să respire mai liber.