Produsele pentru îngrijire nazală QUIXX®

Mai multe informații despre apă, sare și osmoză

Apa are multe funcții în corpul nostru. Aceasta stimulează purificarea, transportă nutrienții, elimină produsele de degradare a metabolismului, menține presiunea osmotică a celulelor și reglează temperatura corpului. Toate procesele metabolice din corpul nostru sunt dependente de apă.

Corpul nostru are 5-6 litri de sînge, care constă, de asemenea, din aprox. 50% apă. În 24 de ore, inima noastră pompează între 7.000 și 10.000 de litri de sînge.

Sarea, chimic NaCl, are o structură cristalină. Dizolvată în apă, aceasta este baza metabolismului celular și, prin urmare, are o mare importanță. Principiul esențial al metabolismului este osmoza: fluidele corporale trec de la o celulă la alta și procesul este controlat de concentrația de sare din celule.Lichidul se deplasează întotdeauna de la celula cu o concentrație de sare mai mică la cea care are o concentrație mai mare, deoarece membranele celulare sunt permeabile pentru apă, dar nu pentru sare. Corpul încearcă întotdeauna să egaleze diferența de concentrații.

Osmoză, imagine schematică

În osmoză, apa se deplasează dintr-un compartiment cu o concentrație de sare scăzută la unul cu o concentrație mai mare.

Recomandarea produsului


QUIXX® eucalipt spray nazal

QUIXX® eucalipt spray nazal decongestionează nasul,
curăță nasul cu atenție și are un efect puternic de revigorare
datorită uleiului de eucalipt.

Aflați mai multe